De Jonge Akademie On Wheels

Waardige afsluiter De Jonge Akademie on Wheels 2011

​Afgelopen dinsdag reed de bus van De Jonge Akademie on Wheels voor de laatste keer dit jaar uit, naar het Montessori Lyceum Amsterdam. Het werd een waardige afsluiter, met geweldige leerlingen en enthousiaste docenten, op een school met misschien wel de mooiste aula van het land. Maar niet getreurd: volgend school jaar gaan we door! Dan kunnen we nog eens acht scholen blij maken met een bezoek van een heuse koe, presentator Victoria Koblenko en natuurlijk bovenal de onvolprezen wetenschappers van De Jonge Akademie. Houd de site in de gaten voor de nieuwe prijsvraag!

Lees meer

Twickel en MLA winnen laatste busritten

Feest in Hengelo en Amsterdam: scholengemeenschap Twickel en het Montessori Lyceum Amsterdam zijn de hekkensluiters van De Jonge Akademie on Wheels. Zij wonnen de laatste twee busritten en ontvangen in juni een groep wetenschappers op school en daarmee een bomvolle dag vol workshops, quizzen en spellen onder leiding van Victoria Koblenko. Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort zwaaide gisteren de bus van de jonge wetenschappers uit. Daar vond de hele dag een dynamische uitvoering plaats in de school en buiten op het grasveld in de zon.

Lees meer

Baken Park bereidt zich voor

Buswinnaar Baken Park Lyceum in Almere bereidt zich voor de op de komst van de gele schoolbus vol wetenschappers. ​Als antwoord op de prijsvraag ‘wat zou je zelf willen onderzoeken als je wetenschapper was?’ gaf klas a1e aan dat ze alles willen weten over ADHD: waarom is het erfelijk, kan het een generatie overslaan en had de eerste mens dat al? De wetenschappers gaan hun best doen om deze en andere vragen te beantwoorden en samen met de leerlingen nog veel meer vragen te stellen tijdens het bezoek van De Jonge Akademie on Wheels.

Lees meer