De Jonge Akademie On Wheels

Warm onthaal in Grou

​92 tweedejaars vmbo-, havo- en vwo-leerlingen stonden vrijdag 13 mei bij de De Jonge Akademie on Wheels-bus op het schoolplein van OSG Sevenwolden in Grou, Friesland. De buspassagiers werden bij aankomst enthousiast begroet, en het enthousiasme werd er gedurende de dag niet minder om. Na afloop bedankten de leerlingen elkaar zelfs voor het meedoen aan de wedstrijd waarmee ze de dag wonnen. De wetenschappers en organisatie kijken, met een plak Fries suikerbrood, terug op een geslaagde dag.

Lees meer

Rappende leerlingen winnen busbezoek

​Met teksten als 'Q = m c delta T' en 'redeneren, observeren, en het allerbelangrijkste experimenteren' sleepten de leerlingen uit 2G van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort een busbezoek van De Jonge Akademie on Wheels in de wacht. Docent Corrie van Loenhoud is blij en trots dat haar klas gewonnen heeft. Over een paar weken zullen de leerlingen een dag lang overspoeld worden met wetenschap uit allerlei vakgebieden en disciplines.

Lees meer

Gymnasium Novum op z'n kop gezet

​Op 28 april deed de bus van De Jonge Akademie on Wheels Gymnasium Novum in Voorburg aan. De eerste klassen trokken de hele dag met wetenschappers op en een aantal leerlingen mocht als reporter meekijken met het programma en wetenschappers en Victoria Koblenko interviewen. Behalve de school kijkt ook de organisatie terug op een spectaculaire dag.De laatste prijsvraag loopt nog een week; tot 6 mei kunnen docenten en leerlingen meedoen aan de prijsvraag en meedingen naar de laatste paar bussen!

Lees meer