De Jonge Akademie On Wheels

Twee scholen blij met bus wetenschappers

​“Schets een dag uit het leven van een wetenschapper” leverde veel creatieve en leuke inzendingen op voor de februari-prijsvraag. En dat leverde vervolgens twee winnaars op! Klas 2B van OSG Sevenwolden in Grou en klas 1E van Gymnasium Novum uit Voorburg kregen dankzij hun filmpjes de beste scores van de jury.

De jury over Gymnasium Novum: Dit is een van de allerbeste inzendingen tot nu toe. De leerlingen combineren veel creativiteit met hard werk en slaan tegelijkertijd inhoudelijk de spijker op de kop: de nadruk ligt op fascinatie en passie voor onderzoek, en het 'wauw'-effect van wetenschap zit er goed in. De jury was bovendien prettig verrast dat de leerlingen gekozen hebben voor een niet-stereotype wetenschapper - hoewel op een gegeven moment ergens toch nog een witte jas opduikt.

En dit zei de jury over Sevenwolden: De jury vond deze inzending mooi gemaakt en aantrekkelijk. Hoewel ook hier, zoals zo vaak, een verstrooide mannelijke wetenschapper met witte jas de hoofdrol speelt, vinden de juryleden het filmpje toch zo grappig dat ze dat voor lief nemen. Een jurylid noemt deze inzending zelfs "ontzettend gaaf en creatief!!!"

Deze maand staat er weer een prijsvraag online. Er zijn nog vier bussen te winnen!