De Jonge Akademie On Wheels

Creativiteit en originaliteit wint in maart

​De jury had het er moeilijk mee de afgelopen weken. In maart kwamen er originele, creatieve en grappige inzendingen binnen die allen meedongen naar een bus wetenschappers. Uiteindelijk viel de keuze op Lyceum Oudehoven te Gorinchem en CSG Prins Maurits in Middelharnis. Docent Kees Fieggen leverde voor klas 2HA4 van Lyceum Oudehoven de onderzoeksvraag ‘Hoe planten Moendianen zich voort?’ in, voorzien van een prachtige powerpointpresentatie. Enkele beelden uit de presentatie zijn hiernaast te zien. De jury zei hierover: Klas 2ha4 van het Lyceum Oudehoven in Gorinchem heeft niet alleen een zeer mooi uitgevoerde inzending maar ook een van de origineelste ideeen die tot nu toe is gezien in de wedstrijd. Het verdient wel enige aandacht in de les maatschappijleer dat op planeet Moendoes volgens deze leerlingen de mannen ongestraft vreemd kunnen gaan... Het busbezoek in Gorinchem zal op donderdag 10 mei plaatsvinden.

Op 14 juni rijdt de bus met wetenschappers naar CSG Prins Maurits in Middelharnis. Leerlingen uit V2b leverden, begeleid door wiskundedocent Arjan van Wijk, de volgende vragen in: 1. Wat is het meest gesproken dialect op Moendoes? 2. Hoe wordt Moendoes geregeerd? De jury gaf bij deze inzending het volgende jurycommentaar: Klas V2b van de CSG Prins Maurits in Middelharnis bedacht twee originele vragen over taal en regering van Moendoes, waarover we nog maar weinig weten. Gegeven de grote reisafstanden op Moendoes zijn dialecten te verwachten en V2b wil graag weten welk dialect het meest gesproken is. Klas V2b zoekt dan ook nog steeds naar bronnen van informatie hierover.

April is de laatste maand waarin scholen kunnen meedingen naar een busbezoek. Doe dus nog snel mee en maak ook kans op een onvergetelijke dag met jonge wetenschappers!